dinsdag 14 november a.s.:  Het ‘Groen’ in Meijerijstad’

Meijerijstad heeft een naam op te houden wat betreft de groenvoorziening. Dan denken wij in de eerste plaats niet aan de diverse planten, struiken en bomen in de parken en plantsoenen. Eerder denken we aan de planning en aanleg van deze gebieden. 

Als voorbeeld noemen we de omschakeling van de groenstrook van de oude spoorweg, het gebied van het Duits lijntje, tot een ecologische verbindingsstrook tussen Uden, Veghel en Schijndel.

Een tweede voorbeeld is wat er gaat gebeuren met de Vlagheide, de oude vuilstortberg, zo centraal gelegen tussen de drie grote dorpen van onze gemeente.

We bedoelen ook de aankleding van het nieuwe groengebied dat op de plaats komt van de Corridor (en Rembrandtlaan) door Veghel.

Kortom, we denken aan ‘wat bij ons groeit en bloeit en ons allen van Meijerijstad boeit’. 

Eén van de ambtenaren die werken aan het beleid van de groenvoorziening in Meijerijstad is bereid ons iets te komen vertellen over dit beleid en over de ontwikkelingen op groengebied in met name Veghel. Hij zal aan de hand van een PowerPointpresentatie het een en ander laten zien van wat ons op groengebied te wachten staat in de (nabije) toekomst.

Abonneer je!

Abonneer je op de laatste berichten en krijg deze automatisch per e-mail toegestuurd!

Volg ons

Share This