Kerkklokken luiden op Eerste Paasdag om 12:00 uur

Op Eerste Paasdag, zondag 12 april tussen 12:00 en 12:15 uur luiden veel kerken de kerkklokken. Op deze manier kunnen zij hun leden en allen die het horen, een hart onder de riem steken en oproepen tot gebed om zo samen Pasen te beleven. Nu het belangrijkste Hoogfeest van christenen niet samen in publieke vieringen gevierd kan worden, is dit een manier om toch met elkaar in gebed verbonden te zijn.

Gewoonlijk luiden de klokken als oproep voor het vieren van de zondag. Dit keer luiden ze om mensen op te roepen zich thuis te verbinden met de eredienst van de kerk die wel doorgaat, maar niet publiek gevierd kan worden.

Zo kunnen op Eerste Paasdag om 12:00 uur in heel Nederland de kerkklokken verkondigen dat de Heer waarlijk is opgestaan en dat dit een moment is om daar in gebed bij stil te staan. In gebed kan worden gedankt voor de boodschap van Pasen, maar ook worden gebeden voor de situatie in ons land in verband met het coronavirus en allen die lijden onder de gevolgen daarvan.

Dit is een oecumenisch initiatief, geïnitieerd door de Nederlandse bisschoppenconferentie en gesteund door de Protestantse Kerk bij monde van onze scriba, ds. René de Reuver.

Share This