Zondag, 4. november, 15:00 – 16:00
Kruisherenkapel

Geloven… kan dat nog in deze postmoderne tijd?

Rond dit thema houdt Huub Schumacher een lezing op zondag 4 november om 15.00 uur in de Kruisherenkapel.
Huub Schumacher zegt daarover: ‘Wat wij van oudsher voelen bij het geloof is zienderogen aan het verdwijnen. Onze kinderen voelen er niet of nauwelijks nog iets bij en onze kleinkinderen hebben er al helemaal geen boodschap meer aan. Geen van hen gaat nog naar de kerk. Sterker nog, het leeft gewoon niet meer. Het is over. Of dat erg is …?
Moderne theologen zoals o.a. Taylor, Borgman en Van Tongeren maken zich grote zorgen. Ze horen bij het ademhalen van de westerse mens iets als piepen, ademnood zeg maar, gebrek aan zuurstof… Ik ga vertellen waarom het misschien toch niet zo erg is dat ‘wat wij van oudsher voelen bij het geloof’ aan het verdwijnen is. God is namelijk zo anders omdat wijzelf veranderd zijn. De moderniteit ligt achter ons. We zijn beland in de postmoderniteit. Dat wijzelf veranderd zijn weten we wel, maar God (die voor ons nog helemaal de trekken heeft vanuit die vroegere moderniteit) mocht niet met ons meegroeien! Hij moest ouderwets blijven. Gevolg is dat Hij nu door iedereen wordt afgedankt.
Het is zo jammer dat de huidige kerk de mensen niet helpt om God op een eigentijdse (postmoderne) manier ter sprake te brengen. Gebeurde dat wel dan zou ‘het geloof’ vast een stevige bijdrage zijn aan een gezond ademende samenleving, want zonder God kan het niet. Je kunt toch ook niet zeggen dat we zonder ademhalen kunnen….’
Kosten: € 10 (inclusief koffie/thee)
Tevens mogelijkheid tot aanschaf van zijn nieuwe boek: “Elke dag één rozijn.” Voedsel voor de geest.
Hartelijk welkom.
Werkgroep Meditatie & Bezinning.
Organisator: Kapelgemeenschap

Nog geen abonnee?

Abonneer je op de laatste berichten en krijg deze automatisch per e-mail toegestuurd!