Predikant

De gemeente is per april 2019 vacant

Vacant

Predikant

Interim-predikant

 

ds. Marcel Zijlstra

interim-predikant

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Interim-predikant

De kerkenraad heeft besloten om een interim-predikant in de arm te nemen. 

Een interim-predikant is een predikant in landelijke dienst, die tijdelijk aan een gemeente wordt verbonden. Het kan dan gaan om het begeleiden van meer complexe veranderingsprocessen of minder complexe zaken waarbij een gemeente zich graag laat bijstaan door een externe en deskundige predikant. Een interim-predikant heeft voor dit kerkenwerk een speciale opleiding gevolgd.

Een interim-predikant kan in principe alle predikantstaken uitvoeren: voorgaan in diensten, pastoraat, vorming & toerusting en beleid & bestuur. Maar een interim-predikant is part-time werkzaam (18 uur per week). De kerkenraad heeft bepaald welke van deze predikantstaken de interim-predikant uitvoert.

In onze gemeente is sinds januari 2021 als interim-predikant werkzaam ds. M. Zijlstra uit Ede, voor een periode van ca. 1.5 jaar.
Ds. Marcel Zijlstra stelt zich hieronder aan jullie voor.

 

Mijn naam is Marcel Zijlstra.
Ik ben ca. 20 jaar predikant en heb twee gemeenten gediend. Sinds september 2014 ben ik door de Generale Synode beroepen als interim-predikant.

Ik hoop met de kerkenraad en de gemeente verder te werken aan een concreet vitaal en aantrekkelijk toekomstperspectief voor de gemeente. Ook hoop ik 1x per maand in de kerkdiensten voor te gaan.

Ik hoop dat we elkaar snel leren kennen en een goede tijd met elkaar zullen hebben.

Met vriendelijke groet, ds. Marcel Zijlstra

 

Spreekuur en bereikbaarheid

Ik houd spreekuur op maandag van 18.30-19.00 uur. De eerste drie maandagen van de maand in de kerk in Uden en de andere maandagen in de maand in Veghel.

Wil je langskomen, bel dan van tevoren (tel 06 36 533 786).
Het spreekuur is bedoeld voor korte mededelingen, of het maken van een afspraak.

Neem gerust contact op! Dat kan ook per e-mail: m.zijlstra@protestantsekerk.nl.

Kerkdienst 23 januari

Kerkdienst 23 januari

Kerkdienst 23 januari afgelast Het coronavirus blijft helaas roet in het eten gooien. Om die reden is de viering van zondag 23 januari in het Kerkelijk Centrum in Uden afgelast. Er zal ook geen online viering aangeboden worden. Of de dienst van zondag 31 januari door...

Lees meer
Op Adem in januari

Op Adem in januari

Op Adem  … in januari Ook de meditatieve bijeenkomst van januari kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Hopelijk kunnen we elkaar weer zien voor een meditatief moment  in februari. Hieronder een afbeelding en een tekst voor een meditatief moment thuis....

Lees meer
Kerkdienst 16 januari

Kerkdienst 16 januari

Zondag 16 januari verzorgen we een online viering. Voorganger: Mevr. Sannie Floor-Prins, Veghel Bijzonderheden: Bidweek voor de Eenheid De dienst is tevoren opgenomen en te volgen via de YouTube link op de website: klik hier. De uitzending start om 10 uur.Collecte We...

Lees meer
Share This