Predikant

De gemeente is per april 2019 vacant

Vacant

Predikant

Interim-predikant

 

ds. Marcel Zijlstra

interim-predikant

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Interim-predikant

De kerkenraad heeft besloten om een interim-predikant in de arm te nemen. 

Een interim-predikant is een predikant in landelijke dienst, die tijdelijk aan een gemeente wordt verbonden. Het kan dan gaan om het begeleiden van meer complexe veranderingsprocessen of minder complexe zaken waarbij een gemeente zich graag laat bijstaan door een externe en deskundige predikant. Een interim-predikant heeft voor dit kerkenwerk een speciale opleiding gevolgd.

Een interim-predikant kan in principe alle predikantstaken uitvoeren: voorgaan in diensten, pastoraat, vorming & toerusting en beleid & bestuur. Maar een interim-predikant is part-time werkzaam (18 uur per week). De kerkenraad heeft bepaald welke van deze predikantstaken de interim-predikant uitvoert.

In onze gemeente is sinds januari 2021 als interim-predikant werkzaam ds. M. Zijlstra uit Ede, voor een periode van ca. 1.5 jaar.
Ds. Marcel Zijlstra stelt zich hieronder aan jullie voor.

Met ingang van 1 april werkt interim-predikant Marcel Zijlstra 10 uur per week gemiddeld voor onze gemeente. De donderdag is zijn vaste werkdag.
Marcel zal in principe tot 1 oktober 2022 onze gemeente ondersteunen.

Mijn naam is Marcel Zijlstra.
Ik ben ca. 20 jaar predikant en heb twee gemeenten gediend. Sinds september 2014 ben ik door de Generale Synode beroepen als interim-predikant.

Ik werk samen met de kerkenraad en de gemeente verder aan een concreet vitaal en aantrekkelijk toekomstperspectief voor de gemeente. Ook ga ik ca. 1x per maand voor in de kerkdiensten.

 

Bereikbaarheid

Ik ben via email en telefoon/whatsapp bereikbaar.

Mobiel/Whatsapp: 06 36 533 786.

Email: m.zijlstra@protestantsekerk.nl.

Neem gerust contact op!

Bericht van overlijden mw Mien van Strien

Bericht van overlijden mw Mien van Strien

Op 23 juni 2022 overleed mevrouw Mien van Strien-Koopman, in de leeftijd van 92 jaar, weduwe van de heer Leo van Strien. De afscheidsdienst zal gehouden worden op woensdag 29 juni om 14.00 uur in de aula van het crematorium Uden, Belgenlaan 11 te Uden.Er is...

Lees meer
Samen aan Tafel in juni

Samen aan Tafel in juni

Vrijdag 24 juni Samen aan Tafel Vrijdag 24 juni a.s. gaan we weer samen aan tafel. Op het menu staan Turkse gerechten. Deze worden bereid door Dini en Pleuntje, Maaike en Wilma, én een Turks gastkok! Meld je aan via de website: klik hier, of per email...

Lees meer
Op Adem in juni

Op Adem in juni

Op Adem …  in juni Wij komen op woensdag 15 juni 2022 weer samen voor een moment van rust.Een moment om Op Adem te komen. Met deze bijeenkomst willen we op een andere manier dan op de zondag, geïnspireerd worden door samen stil te zijn. We luisteren naar muziek en...

Lees meer
Share This