Predikant

De gemeente is per april 2019 vacant

Vacant

Predikant

Interim-predikant

 

ds. Marcel Zijlstra

interim-predikant

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Interim-predikant

De kerkenraad heeft besloten om een interim-predikant in de arm te nemen. 

Een interim-predikant is een predikant in landelijke dienst, die tijdelijk aan een gemeente wordt verbonden. Het kan dan gaan om het begeleiden van meer complexe veranderingsprocessen of minder complexe zaken waarbij een gemeente zich graag laat bijstaan door een externe en deskundige predikant. Een interim-predikant heeft voor dit kerkenwerk een speciale opleiding gevolgd.

Een interim-predikant kan in principe alle predikantstaken uitvoeren: voorgaan in diensten, pastoraat, vorming & toerusting en beleid & bestuur. Maar een interim-predikant is part-time werkzaam (18 uur per week). De kerkenraad heeft bepaald welke van deze predikantstaken de interim-predikant uitvoert.

In onze gemeente is sinds januari 2021 als interim-predikant werkzaam ds. M. Zijlstra uit Ede, voor een periode van ca. 1.5 jaar.
Ds. Marcel Zijlstra stelt zich hieronder aan jullie voor.

 

Mijn naam is Marcel Zijlstra. Ik ben ca. 20 jaar predikant en heb twee gemeenten gediend. Sinds september 2014 ben ik door de Generale Synode beroepen als interim-predikant.

Ik hoop met de kerkenraad en de gemeente verder te werken aan een concreet vitaal en aantrekkelijk toekomstperspectief voor de gemeente.
Ook hoop ik 1x per maand in de kerkdiensten voor te gaan.

Ik hoop dat we elkaar snel leren kennen en een goede tijd met elkaar zullen hebben.

Met vriendelijke groet, ds. Marcel Zijlstra

Spreekuur en bereikbaarheid

Ik houd spreekuur op maandag van 18.30-19.00 uur. De eerste drie maandagen van de maand in de kerk in Uden en de andere maandagen in de maand in Veghel.

Wil je langskomen, bel dan van tevoren (tel 06 36 533 786).
Het spreekuur is bedoeld voor korte mededelingen, of het maken van een afspraak.

Neem gerust contact op! Dat kan ook per e-mail: m.zijlstra@protestantsekerk.nl.

Samen aan Tafel in oktober

Samen aan Tafel in oktober

Samen aan Tafel vrijdag 29 oktober 2021 Samen aan Tafel – Brabantse koffietafel Voor alle echte Brabanders, maar natuurlijk ook voor de niet-echte-Brabanders organiseren we op vrijdag 29 oktober 2021 een gezellige en lekkere Brabantse koffietafel. We hadden in oktober...

Lees meer
Moodboard posters

Moodboard posters

Moodboards Jullie hebben ze misschien al gezien in de kerkzaal: de posters die we 'Moodboards' zijn gaan noemen. Ze geven op schematische en ludieke wijze weer hoe onze gemeente is georganiseerd (de werkvelden) en hun rol is. En waar de bestuurlijke openingen liggen....

Lees meer
Over Rouwen en Vertrouwen

Over Rouwen en Vertrouwen

Over Rouwen en Vertrouwen Afgelopen zondag, 17 oktober ging ds Henk Veltkamp voor in de kerk in Veghel. Op ons verzoek heeft hij zijn overdenking toegezonden en plaatsen we die op de site en ook in het Klankbord. We hopen dat het velen van ons goed zal doen....

Lees meer
Share This