Predikant

De gemeente is per april 2019 vacant

Vacant

Predikant

Interim predikant

 

ds. Marcel Zijlstra

interim predikant

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Interim-predikant

De kerkenraad heeft besloten om een interim-predikant in de arm te nemen. 

Een interim-predikant is een predikant in landelijke dienst, die tijdelijk aan een gemeente wordt verbonden. Het kan dan gaan om het begeleiden van meer complexe veranderingsprocessen of minder complexe zaken waarbij een gemeente zich graag laat bijstaan door een externe en deskundige predikant. Een interim-predikant heeft voor dit kerkenwerk een speciale opleiding gevolgd.

Een interim-predikant kan in principe alle predikantstaken uitvoeren: voorgaan in diensten, pastoraat, vorming & toerusting en beleid & bestuur. Maar een interim-predikant is part-time werkzaam (18 uur per week). De kerkenraad heeft bepaald welke van deze predikantstaken de interim-predikant uitvoert.

In onze gemeente is sinds januari 2021 als interim-predikant werkzaam ds. M. Zijlstra uit Ede, voor een periode van ca. 1.5 jaar.
Ds. Marcel Zijlstra stelt zich hieronder aan jullie voor.

 

Mijn naam is Marcel Zijlstra. Ik ben ca. 20 jaar predikant en heb twee gemeenten gediend. Sinds september 2014 ben ik door de Generale Synode beroepen als interim-predikant.

Ik hoop met de kerkenraad en de gemeente verder te werken aan een concreet vitaal en aantrekkelijk toekomstperspectief voor de gemeente.
Ook hoop ik 1x per maand in de kerkdiensten voor te gaan.

Ik hoop dat we elkaar snel leren kennen en een goede tijd met elkaar zullen hebben.

Met vriendelijke groet, ds. Marcel Zijlstra

Spreekuur en bereikbaarheid

Ik houd spreekuur op maandag van 18.30-19.00 uur. De eerste drie maandagen van de maand in de kerk in Uden en de andere maandagen in de maand in Veghel.

Wil je langskomen, bel dan van tevoren (tel 06 36 533 786).
Het spreekuur is bedoeld voor korte mededelingen, of het maken van een afspraak.

Neem gerust contact op! Dat kan ook per e-mail: m.zijlstra@protestantsekerk.nl.

Kerkdiensten maart afgelast

Kerkdiensten maart afgelast

Voor alle gemeenteleden een bericht van de kerkenraad  Lockdown Zoals je misschien gelezen hebt, heeft de PKN aangegeven dat enige verruiming overwogen kan worden. Echter, vorige week vergaderde de kerkenraad en heeft besloten alle fysieke kerkdiensten tot en met 1e...

Lees meer
40 verhalen – week 3

40 verhalen – week 3

Week 3 - Schuilen Deze week is het thema ‘ Schuilen’. De reis verloopt niet altijd van een leien dakje. Donkere wolken pakken zich samen boven de profeet Elia en boven een kreupele krekel. Te midden van dreiging licht vrede op. In een stad wordt het licht...

Lees meer
40 verhalen – week 2

40 verhalen – week 2

Week 2 - Ontdekken Deze week is het thema ‘Ontdekken’. Iemand de je over de rivier helpt. Een emmer die gebarsten blijkt. Er steekt een verraderlijke mist op. De zee gaat voor je open. Waar en hoe ontdek je geluk als je ongelukkig bent? Het is maar goed dat je...

Lees meer
Share This