Predikanten

Predikanten

In elke gemeente is de predikant belangrijk om als herder de gemeente te bemoedigen en bij haar roeping te bepalen. Zo ook in de protestantse gemeente Uden-Veghel. Na enkele jaren vacant te zijn geweest is sinds 2022 ds. Edo Laseur werkzaam als gemeentepredikant, voor eredienst en pastoraat. Hieronder lees je meer over onze predikant.

Daarnaast zijn ook de predikanten ds. Welmoed van Seventer en ds. Marleen Bloklander aan onze gemeente verbonden als predikant-geestelijk verzorger in een plaatselijke zorginstelling. Ook zij stellen zich hieronder voor.

 

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Gemeentepredikant

Ds. Edo Laseur is gemeentepredikant van de protestantse gemeente Uden-Veghel sinds oktober 2022, en wel naast zijn predikantschap bij de protestantse gemeente West Maas en Waal. Ds. Edo Laseur woont met zijn echtgenote mevrouw Marta Laseur in Wamel.

Ds. Laseur is predikant sinds 1989 en is eerder verbonden geweest aan de gemeenten in Nieuw-Buinen en Enschede. Ds. Laseur richt zich in Uden-Veghel op het pastoraat, eredienst en kerkenraad, en is daarvoor ca 1½ dag per week (35%) beschikbaar.

Ds Edo Laseur is bereikbaar via whatsapp/mobiel 06 58 815 820 en via de pagina Contact

 

 

ds Edo Laseur:

Geloof beschouw ik als een innerlijk kompas om koersvast(er) te kunnen leven. Zondagse erediensten wil ik daarbij graag lichtvensters van Boven laten zijn voor het leven op aarde.

Echter niet alleen op zondag, maar ook door de week zijn mensen van alle plaatsen en alle tijden op zoek naar zin. Op die weg is ongeloof geen belemmering en geloof geen bezwaar. Immers elk mens heeft een beschouwing van het leven. Juist langs de weg van verwondering vind ik het een voorrecht en tegelijk ook leerzaam om mede-zinzoeker te zijn.

De kerk is dan bij uitstek een kleinschalige pleisterplaats van ruimte en rust. Graag wil ik een schakeltje zijn in het avontuur van ontmoeting met de Eeuwige en elkaar.

 

Heb je een vraag voor ds Edo Laseur? Stuur gerust een e-mail

Predikant-geestelijk verzorger

Mevrouw ds. Welmoed van Seventer – van Ouwerkerk is sinds februari 2001 verbonden aan Uden-Veghel als predikant met bijzonder opdracht als geestelijk verzorger. Zij is werkzaam als geestelijke verzorger bij Laverhof, op de locaties Mgr. Bekkershuis in Schijndel en het Retraitehuis in Uden.

Ds. Van Seventer heeft van 1987 – 1997 gewerkt in de Protestantse gemeente Sint-Oedenrode, Son en Breugel, eerst als pastoraal werker en vanaf 1989 als predikant. In februari 2001 is zij in Veghel bevestigd als predikant met bijzondere opdracht als geestelijk verzorger in ziekenhuis Bernhoven en bij BrabantZorg, locatie de Watersteeg in Veghel. Sinds 2015 werkt ds Van Seventer als geestelijk verzorger bij zorginstelling Laverhof, op de locaties Mgr. Bekkershuis in Schijndel en het Retraitehuis in Uden.

Ds. Welmoed van Seventer woont met haar man Michiel in Sint-Oedenrode. Ze hebben drie dochters, die het huis uit zijn. Sinds juli 2022 zijn ze opa en oma van kleinzoon Balthazar.

Ds Welmoed van Seventer is bereikbaar via whatsapp/mobiel 06 12 843 905

 

ds. Welmoed van Seventer:

Ik werk met hart en ziel en veel voldoening. Want het is zo mooi om samen met mensen te zoeken naar wat hen kracht geeft, wat hun bronnen zijn, ongeacht hun levensovertuiging en om samen het leven te vieren, ondanks moeilijke dingen en beperkingen. Ik doe dit in individuele gesprekken, in groepsgesprekken en in vieringen. Om met bewoners van het verpleeghuis, familie/naasten, medewerkers en vrijwilligers bezig te zijn met zingeving: datgene wat je belangrijk vindt in je persoonlijke leven, maar ook in de samenleving en in het verpleeghuis met name in de zorg.

Geestelijke verzorging vergelijk ik weleens met schatgraven: mensen begeleiden en ondersteunen bij levens- en zingevingsvragen, opdat ieder mens de parel die hij/zij is kan ontdekken en laten glanzen.

Voor mij is de verbinding met de protestantse gemeente als predikant heel belangrijk: het ondersteunt en inspireert mij als geestelijk verzorger en ik vind het fijn om in kerkdiensten in de gemeente voor te gaan, om ook zo mensen te bemoedigen en te verbinden met hun Bron en om als gemeente van Christus met elkaar en de wereld verbonden te zijn.

 

Predikant-geestelijk verzorger

Mevrouw ds. Marleen Bloklander – de Jong is sinds april 2023 werkzaam als geestelijke verzorger in De Watersteeg in Veghel (BrabantZorg). Zij is in juli 2023 aan onze gemeente verbonden als predikant met bijzonder opdracht als geestelijk verzorger bij BrabantZorg.

Ds. Marleen Bloklander – de Jong is geboren en getogen in Lexmond en na haar studie Theologie aan de Universiteit Utrecht in 2005 bevestigd als gemeentepredikant in Zwartewaal/Abbenbroek en daarna in Nieuw-Vennep. Van 2018 tot begin dit jaar is Marleen gemeentepredikant geweest van de Protestantse gemeente te Waalwijk. Vanaf 1 april 2023 is zij aangesteld als geestelijk verzorger bij BrabantZorg, op onder andere de locatie De Watersteeg te Veghel.

Marleen is getrouwd met Erik en moeder van drie (tiener)kinderen. Het gezin woont in Waalwijk.

 

Marleen Bloklander:

In mijn werk word ik gedreven door het contact met mensen. Ik ben betrokken bij mensen, geef graag positieve aandacht. Ik ben creatief, in het vormgeven van bijvoorbeeld vieringen en in het bedenken van oplossingen bij problemen.

Als geestelijk verzorger in de ouderenzorg vind ik het waardevol om ook ambtelijk ingebed te zijn in een kerkelijke gemeente. Mijn werk als geestelijk verzorger is immers ook een deel van de roeping van een christelijke gemeente: het omzien naar wie kwetsbaar zijn. Daarom is een verbinding met de gemeente Uden-Veghel voor mij als geestelijk verzorger ook zo belangrijk: we mogen elkaar aanvullen en verrijken.

 

Bericht van overlijden mw Dam

Bericht van overlijden mw Dam

Op maandag 3 juni 2024 overleed mevrouw Oebelina Dam-Holtsema uit Uden, in de leeftijd van 105 jaar, weduwe van de heer Ebbele Dam.Zij was ons oudste gemeentelid.  De crematieplechtigheid zal gehouden worden op dinsdag 11 juni om 14.00 uur in de aula van crematorium...

Lees meer
Even Op Adem in juni

Even Op Adem in juni

‘even Op Adem komen’ … op 5 juni Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust. Een moment om even OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 5 juniPlaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek...

Lees meer
Share This