Predikant

De gemeente is per april 2019 vacant

Vacant

Predikant

Interim predikant

 

ds. Marcel Zijlstra

interim predikant

Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een e-mail.

Interim-predikant

De kerkenraad heeft besloten om een interim-predikant in de arm te nemen. 

Een interim-predikant is een predikant in landelijke dienst, die tijdelijk aan een gemeente wordt verbonden. Het kan dan gaan om het begeleiden van meer complexe veranderingsprocessen of minder complexe zaken waarbij een gemeente zich graag laat bijstaan door een externe en deskundige predikant. Een interim-predikant heeft voor dit kerkenwerk een speciale opleiding gevolgd.

Een interim-predikant kan in principe alle predikantstaken uitvoeren: voorgaan in diensten, pastoraat, vorming & toerusting en beleid & bestuur. Maar een interim-predikant is part-time werkzaam (18 uur per week). De kerkenraad heeft bepaald welke van deze predikantstaken de interim-predikant uitvoert.

In onze gemeente is sinds januari 2021 als interim-predikant werkzaam ds. M. Zijlstra uit Ede, voor een periode van ca. 1.5 jaar.
Ds. Marcel Zijlstra stelt zich hieronder aan jullie voor.

 

Mijn naam is Marcel Zijlstra. Ik ben ca. 20 jaar predikant en heb twee gemeenten gediend. Sinds september 2014 ben ik door de Generale Synode beroepen als interim-predikant.

Ik hoop met de kerkenraad en de gemeente verder te werken aan een concreet vitaal en aantrekkelijk toekomstperspectief voor de gemeente.
Ook hoop ik 1x per maand in de kerkdiensten voor te gaan.

Ik hoop dat we elkaar snel leren kennen en een goede tijd met elkaar zullen hebben.

Met vriendelijke groet, ds. Marcel Zijlstra

Spreekuur en bereikbaarheid

Ik houd spreekuur op maandag van 18.30-19.00 uur. De eerste drie maandagen van de maand in de kerk in Uden en de andere maandagen in de maand in Veghel.

Wil je langskomen, bel dan van tevoren (tel 06 36 533 786).
Het spreekuur is bedoeld voor korte mededelingen, of het maken van een afspraak.

Neem gerust contact op! Dat kan ook per e-mail: m.zijlstra@protestantsekerk.nl.

Hemelvaartsdag viering

Hemelvaartsdag viering

HEMELVAARTSDAG We vieren dit jaar Hemelvaart vanuit de kerk in Uden, via de beamer in de kerk. De viering wordt gevolgd via Kerkdienstgemist PG Oss. En indien de weergoden ons goed gezind zijn, drinken we na de dienst koffie! Hoe is dit initiatief tot stand gekomen?...

Lees meer
Bericht van overlijden dhr Teun Pietersma

Bericht van overlijden dhr Teun Pietersma

Op 3 mei 2021 overleed de heer Teun Pietersma, in de leeftijd van 87 jaar, echtgenoot van de Meta Pietersma-van der Werff. De uitvaartdienst zal vanwege de huidige maatregelen plaatsvinden in besloten kring, maar is te volgen via livestream op zaterdag 8 mei om 13.30...

Lees meer
Kerkdienst 9 mei

Kerkdienst 9 mei

Zondag 9 mei kerken we in Uden. Voorganger: ds. Marcel Zijlstra, Ede Bijzonderheden: Zondag Rorate We respecteren de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van de landelijke kerk. Dat betekent dat aanmelden voor deze viering verplicht is. Aanmelden vóór...

Lees meer
Share This