Diaconie

Diaconaat is er op gericht de gemeente te laten functioneren als dienende christelijke gemeenschap.

Dat is, er samen voor zorgen dat de mensen die armlastig, ziek of eenzaam zijn worden geholpen. Het gaat hier om mensen dichtbij of verder weg buiten onze gemeente of ons land.

De diaconie probeert de gemeente hiervan bewust te maken door deze opdracht en omzien naar elkaar in de praktijk te brengen.

Team Diaconie

vacature

Secretaris

Interkerkelijk Noodfonds
Uden e.o.

meer informatie
email contact

Ons team bestaat uit de volgende mensen:

Z

Voorzitter: vacature

Z

Secretaris: vacature

Z

Penningmeester – diaken: Maik Schijf

Z

Diakenen: Bram van der Vijver, Piet van der Wilden

Z

Diaconaal medewerkers: Juliana Schijf, Tineke Stolk

Z

Notulist: Loes Coolen-van de Brug

Z

Diaconaal medewerker met speciale taak: Aaldrik Westera 
(voorzitter Interkerkelijk Noodfonds)

Taken en doelstellingen

Deze kunt u lezen in het  Jaarverslag van het team Diaconie.

Beleidsplan

Het Beleidsplan van het team Diaconie leest u hier:

Heb je een vraag voor de Diaconie ?

In ieder huishouden kan het voorkomen dat er, door onvoorziene omstandigheden, op korte termijn financiële hulp nodig is. Vaak is er dan wel een familielid of vriend die kan helpen. Toch kan het zijn dat ook zij de middelen niet hebben om u te helpen. Tegelijkertijd kan er op een gemeentelijke regeling of hulp via een welzijnsinstantie, niet worden gewacht.

Herkent u deze of een gelijksoortige situatie?
Mogelijk dat HELP! Interkerkelijk Noodfonds Uden u wel direct kan helpen.

Acute hulp

Heeft u op dit moment acute hulp nodig omdat u en uw gezin anders in de problemen komen? Bent u bijvoorbeeld vandaag niet in staat uw boodschappen te betalen? Dan kan HELP! u snel helpen door u van een tas boodschappen te voorzien. Ook kan er naar acuut knellende rekeningen worden gekeken die zo nodig betaald worden of omgezet worden in een gift of (gedeeltelijke) lening.

Kijk verder op noodfondsuden.nl

HELP! Interkerkelijk Noodfonds is een initiatief van de Protestantse gemeente Uden-Veghel, Christelijke Gemeente de Levensboom en de Sint Petrusparochie.

Heb je een hulpvraag voor het Noodfonds?

Laatste nieuws uit de kerk

Samen aan Tafel 27 januari

Samen aan Tafel 27 januari

Samen aan Tafel – 27 januari 2023 Vrijdag a.s. gaan we weer samen eten. Op het menu staan dit keer stamppotten. Meld je aan via de website: klik hier of per email naar samenaantafel@sowkerk-uv.nl. Je kunt je ook telefonisch opgeven bij Janny Appeldoorn (tel. 0413 267...

Lees meer
Actie Kerkbalans 2023

Actie Kerkbalans 2023

Geef vandaag voor de kerk van morgen Van zaterdag 14 januari tot zaterdag 28 januari 2022 doen we mee aan Actie Kerkbalans. Voor ieder van ons is de Protestantse gemeente in Uden-Veghel op een of andere manier van waarde; verdieping van het geloof, inspirerende...

Lees meer
Op Adem in januari

Op Adem in januari

Op Adem… 18 januari Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust.Een moment om OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 18 januari.Plaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek 157,...

Lees meer
Share This