Diaconie

Diaconaat is er op gericht de gemeente te laten functioneren als dienende christelijke gemeenschap.

Dat is, er samen voor zorgen dat de mensen die armlastig, ziek of eenzaam zijn worden geholpen. Het gaat hier om mensen dichtbij of verder weg buiten onze gemeente of ons land.

De diaconie probeert de gemeente hiervan bewust te maken door deze opdracht en omzien naar elkaar in de praktijk te brengen.

Team Diaconie

vacature

Secretaris

Interkerkelijk Noodfonds Uden e.o.

meer informatie
email contact

Ons team bestaat uit de volgende mensen:

Z

Voorzitter: vacature

Z

Secretaris: vacature

Z

Penningmeester: Maik Schijf

Z

Diaconaal medewerkers: Juliana Schijf, Tineke Stolk, Bram v.d. Vijver

Z

Notulist: Loes van de Brug

Z

Diaconaal medewerker met speciale taak: Aaldrik Westera 
(voorzitter Interkerkelijk Noodfonds)

Taken en doelstellingen

Deze kunt u lezen in het  Jaarverslag van het team Diaconie.

Beleidsplan

Het Beleidsplan van het team Diaconie leest u hier:

Heb je een vraag voor de Diaconie ?

In ieder huishouden kan het voorkomen dat er, door onvoorziene omstandigheden, op korte termijn financiële hulp nodig is. Vaak is er dan wel een familielid of vriend die kan helpen. Toch kan het zijn dat ook zij de middelen niet hebben om u te helpen. Tegelijkertijd kan er op een gemeentelijke regeling of hulp via een welzijnsinstantie, niet worden gewacht.

Herkent u deze of een gelijksoortige situatie?
Mogelijk dat HELP! Interkerkelijk Noodfonds Uden u wel direct kan helpen.

Acute hulp

Heeft u op dit moment acute hulp nodig omdat u en uw gezin anders in de problemen komen? Bent u bijvoorbeeld vandaag niet in staat uw boodschappen te betalen? Dan kan HELP! u snel helpen door u van een tas boodschappen te voorzien. Ook kan er naar acuut knellende rekeningen worden gekeken die zo nodig betaald worden of omgezet worden in een gift of (gedeeltelijke) lening.

Kijk verder op noodfondsuden.nl

HELP! Interkerkelijk Noodfonds is een initiatief van de Protestantse gemeente Uden-Veghel, Christelijke Gemeente de Levensboom en de Sint Petrusparochie.

Heb je een hulpvraag voor het Noodfonds?

Laatste nieuws uit de kerk

Samen aan Tafel 7 oktober

Samen aan Tafel 7 oktober

vrijdag 7 oktober 2022 Vrijdag 7 oktober a.s. gaan we weer samen eten. Onze koks Pleuntje, Dini, Henk en Saskia gaan dan Italiaanse gerechten maken. Wie houdt daar nou niet van?We zien jullie, van jong tot oud, dan ook graag komen. Meld je aan via de website: klik...

Lees meer
Samen aan Tafel uitgesteld naar 7 oktober

Samen aan Tafel uitgesteld naar 7 oktober

LET OP: Samen aan Tafel 30 september 2022 gaat niet door! Vrijdag 30 september a.s. stond er weer een Samen aan Tafel bijeenkomst gepland.Echter, die dag is de kerk niet voor ons beschikbaar i.v.m. een uitvaart. Daarom verplaatsen we deze maaltijd naar vrijdag 7...

Lees meer
Op Adem in september

Op Adem in september

Op Adem… 21 september Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust.Een moment om OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 21 september.Plaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek 157,...

Lees meer
Share This