Pastoraat

Pastoraat betekent dat we in de kerk met elkaar omgaan als zusters en broeders in onze Heer. Door naar elkaar om te zien in liefde, zorg en aandacht. Door met elkaar mee te leven in lief en leed. En zo met elkaar een goede, hechte en levende gemeenschap op te bouwen.

In het pastoraat heeft ieder gemeentelid dus een taak. Om die taak goed te kunnen vervullen heeft de kerkenraad een team Pastoraat benoemd. Die neemt initiatieven, maakt plannen, en adviseert de kerkenraad over heel het pastorale werk.

Veel uitvoerend werk wordt gedaan door de Contactgroep Pastoraat met contactpersonen in Uden en Veghel. Die organiseren het bezoekwerk aan nieuw-ingekomenen, zieken, ouderen, en in het algemeen: wie aandacht nodig heeft.

Met elkaar proberen we zo te werken aan een gemeente die een echte gemeenschap is, waarin mensen naar elkaar omzien. Daartoe weten we ons geroepen door onze Heer, de Goede Herder voor zijn kudde.

Heb je een vraag voor het Pastoraat?

Ouderling Pastoraat

Mw. Marian Metselaar

Ouderling

Contactgroep Veghel

Mw. Carla Glaser

Coördinator, tel. 0413 36 40 24

Contactgroep Uden

Mw. Lidy Uijtdewilligen

Coördinator, tel. 0413 26 02 54

Wie graag bezoek wil hebben van predikant of pastoraal medewerker kan dat aangeven; een aantal vrijwilligers staat daarvoor klaar.

Elke zondag worden na de kerkdienst de bloemen uit de kerk bij één van de gemeenteleden gebracht, als groet van de gemeente.

Elk jaar worden er huiskameravonden of Goed Gesprek bijeenkomsten georganiseerd, waar zo’n tien tot vijftien gemeenteleden met elkaar in gesprek gaan over een bepaald onderwerp.

Met Kerst en Pasen worden normaal gesproken in Zorgcentrum Sint Jan in Uden samen met onze rooms-katholieke broeders en zusters bijeenkomsten georganiseerd waar alle bewoners  welkom zijn.
Ook wordt regelmatig in Sint Jan het Heilig Avondmaal gevierd in een korte huisdienst.

Bloemengroet

Wekelijks brengen we vanuit de kerkdienst een bloemengroet namens de Protestantse gemeente Uden-Veghel. Die gaat naar iemand in de gemeente die een gebaar van steun kan gebruiken. Met een groet of tekst van de voorganger erbij.
Een warm gebaar van medeleven en bemoediging.

Maar misschien denk je weleens: Het zou fijn zijn als die mevrouw of meneer eens een bloemetje van de kerk zou krijgen? Wegens ziekte of wat voor reden dan ook. Geef het even aan ons door en wij zorgen er voor.
Gerrie van Andel – tel. 0413 35 02 39 of Gé Langerhuizen – tel. 0413 26 32 30.

Contactcirkel Rode Kruis Brabant-Noord

Heb je weinig contact met je omgeving en ben je bang dat als er iets gebeurt, je niemand kunt bereiken of niemand het opmerkt?
Wil je nog zoveel mogelijk zelfstandig zijn maar vind je het wel prettig als iemand elke dag even controleert of alles oké bij je is?
Dan is de contactcirkel wellicht een vorm van hulpverlening die passend is.
Er bestaan verschillende contactcirkels in het Rode Kruis district Brabant-Noord.

Hoe werkt het?

De deelnemer wordt elke dag gebeld om te vragen of alles goed gaat. Een snelle check.
Voorbeeld: De Rode Kruis vrijwilliger start de belronde om 9.00u en belt deelnemer 1, deelnemer 1 belt deelnemer 2 enzovoorts.
De laatste deelnemer belt de Rode Kruis vrijwilliger om door te geven dat de cirkel voor die dag rond is.
Wanneer een deelnemer niet te bereiken is, dan zal er contact opgenomen worden met de contactpersoon om een kijkje te gaan nemen.

Deelnemer worden van de contactcirkel?

Wil je graag deelnemen aan een contactcirkel in district Brabant-Noord?
Neem dan contact met ons op via: brabantnoord@rodekruis.nl of telefonisch via 085 06 45 749.

Laatste nieuws uit de kerk

Samen aan Tafel 27 januari

Samen aan Tafel 27 januari

Samen aan Tafel – 27 januari 2023 Vrijdag a.s. gaan we weer samen eten. Op het menu staan dit keer stamppotten. Meld je aan via de website: klik hier of per email naar samenaantafel@sowkerk-uv.nl. Je kunt je ook telefonisch opgeven bij Janny Appeldoorn (tel. 0413 267...

Lees meer
Actie Kerkbalans 2023

Actie Kerkbalans 2023

Geef vandaag voor de kerk van morgen Van zaterdag 14 januari tot zaterdag 28 januari 2022 doen we mee aan Actie Kerkbalans. Voor ieder van ons is de Protestantse gemeente in Uden-Veghel op een of andere manier van waarde; verdieping van het geloof, inspirerende...

Lees meer
Op Adem in januari

Op Adem in januari

Op Adem… 18 januari Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust.Een moment om OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 18 januari.Plaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek 157,...

Lees meer
Share This