Pastoraat

Pastoraat betekent dat we in de kerk met elkaar omgaan als zusters en broeders in onze Heer. Door naar elkaar om te zien in liefde, zorg en aandacht. Door met elkaar mee te leven in lief en leed. En zo met elkaar een goede, hechte en levende gemeenschap op te bouwen.

In het pastoraat heeft ieder gemeentelid dus een taak. Om die taak goed te kunnen vervullen heeft de kerkenraad een team Pastoraat benoemd. Die neemt initiatieven, maakt plannen, en adviseert de kerkenraad over heel het pastorale werk.

Veel uitvoerend werk wordt gedaan door de Contactgroep Pastoraat met contactpersonen in Uden en Veghel. Die organiseren het bezoekwerk aan nieuw-ingekomenen, zieken, ouderen, en in het algemeen: wie aandacht nodig heeft.

Met elkaar proberen we zo te werken aan een gemeente die een echte gemeenschap is, waarin mensen naar elkaar omzien. Daartoe weten we ons geroepen door onze Heer, de Goede Herder voor zijn kudde.

Heb je een vraag voor het Pastoraat?

Ouderling Pastoraat         

Vacature

Ouderling

Contactgroep Veghel

Dhr. Cor Hoogenboom

Coördinator, tel. 06 53 261 032

Contactgroep Uden

Mw. Lidy Uijtdewilligen

Coördinator, tel. 0413 26 02 54

Wie graag bezoek wil hebben van predikant of pastoraal medewerker kan dat aangeven; een aantal vrijwilligers staat daarvoor klaar.

Elke zondag worden na de kerkdienst de bloemen uit de kerk bij één van de gemeenteleden gebracht, als groet van de gemeente.

Elk jaar worden er huiskameravonden of Goed Gesprek bijeenkomsten georganiseerd, waar zo’n tien tot vijftien gemeenteleden met elkaar in gesprek gaan over een bepaald onderwerp.

Met Kerst en Pasen worden normaal gesproken in Zorgcentrum Sint Jan in Uden samen met onze rooms-katholieke broeders en zusters bijeenkomsten georganiseerd waar alle bewoners  welkom zijn.
Ook wordt regelmatig in Sint Jan het Heilig Avondmaal gevierd in een korte huisdienst.

Bloemengroet

Wekelijks brengen we vanuit de kerkdienst een bloemengroet namens de Protestantse gemeente Uden-Veghel. Die gaat naar iemand in de gemeente die een gebaar van steun kan gebruiken. Met een groet of tekst van de voorganger erbij.
Een warm gebaar van medeleven en bemoediging.

Maar misschien denk je weleens: Het zou fijn zijn als die mevrouw of meneer eens een bloemetje van de kerk zou krijgen? Wegens ziekte of wat voor reden dan ook. Geef het even aan ons door en wij zorgen er voor.
Gerrie van Andel – tel. 0413 35 02 39 of Gé Langerhuizen – tel. 0413 26 32 30.

Contactcirkel Rode Kruis Brabant-Noord

Heb je weinig contact met je omgeving en ben je bang dat als er iets gebeurt, je niemand kunt bereiken of niemand het opmerkt?
Wil je nog zoveel mogelijk zelfstandig zijn maar vind je het wel prettig als iemand elke dag even controleert of alles oké bij je is?
Dan is de contactcirkel wellicht een vorm van hulpverlening die passend is.
Er bestaan verschillende contactcirkels in het Rode Kruis district Brabant-Noord.

Hoe werkt het?

De deelnemer wordt elke dag gebeld om te vragen of alles goed gaat. Een snelle check.
Voorbeeld: De Rode Kruis vrijwilliger start de belronde om 9.00u en belt deelnemer 1, deelnemer 1 belt deelnemer 2 enzovoorts.
De laatste deelnemer belt de Rode Kruis vrijwilliger om door te geven dat de cirkel voor die dag rond is.
Wanneer een deelnemer niet te bereiken is, dan zal er contact opgenomen worden met de contactpersoon om een kijkje te gaan nemen.

Deelnemer worden van de contactcirkel?

Wil je graag deelnemen aan een contactcirkel in district Brabant-Noord?
Neem dan contact met ons op via: brabantnoord@rodekruis.nl of telefonisch via 085 06 45 749.

Laatste nieuws uit de kerk

Bericht van overlijden mw Dam

Bericht van overlijden mw Dam

Op maandag 3 juni 2024 overleed mevrouw Oebelina Dam-Holtsema uit Uden, in de leeftijd van 105 jaar, weduwe van de heer Ebbele Dam.Zij was ons oudste gemeentelid.  De crematieplechtigheid zal gehouden worden op dinsdag 11 juni om 14.00 uur in de aula van crematorium...

Lees meer
Even Op Adem in juni

Even Op Adem in juni

‘even Op Adem komen’ … op 5 juni Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust. Een moment om even OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 5 juniPlaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek...

Lees meer
Samen aan Tafel in mei

Samen aan Tafel in mei

Samen aan Tafel - 31 mei De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor een gezellige avond Samen aan Tafel! Op vrijdag 31 mei 2024 nodigen we jullie van harte uit om samen te genieten van heerlijke zomerse Surinaamse gerechten, bereid door onze...

Lees meer
Share This