Pastoraat

Pastoraat betekent dat we in de kerk met elkaar omgaan als zusters en broeders in onze Heer. Door naar elkaar om te zien in liefde, zorg en aandacht. Door met elkaar mee te leven in lief en leed. En zo met elkaar een goede, hechte en levende gemeenschap op te bouwen.

In het pastoraat heeft ieder gemeentelid dus een taak. Om die taak goed te kunnen vervullen heeft de kerkenraad een team Pastoraat benoemd. Die neemt initiatieven, maakt plannen, en adviseert de kerkenraad over heel het pastorale werk.

Veel uitvoerend werk wordt gedaan door de Contactgroep Pastoraat met contactpersonen in Uden en Veghel. Die organiseren het bezoekwerk aan nieuw-ingekomenen, zieken, ouderen, en in het algemeen: wie aandacht nodig heeft.

Met elkaar proberen we zo te werken aan een gemeente die een echte gemeenschap is, waarin mensen naar elkaar omzien. Daartoe weten we ons geroepen door onze Heer, de Goede Herder voor zijn kudde.

Heb je een vraag voor het Pastoraat?

Ouderling Pastoraat

Mw. Marian Metselaar

Ouderling

Contactgroep Veghel

Mw. Carla Glaser

Coördinator, tel. 0413 36 40 24

Contactgroep Uden

Mw. Lidy Uijtdewilligen

Coördinator, tel. 0413 26 02 54

Wie graag bezoek wil hebben van predikant of pastoraal medewerker kan dat aangeven; een aantal vrijwilligers staat daarvoor klaar.

Elke zondag worden na de kerkdienst de bloemen uit de kerk bij één van de gemeenteleden gebracht, als groet van de gemeente.

Elk jaar worden er huiskameravonden of Goed Gesprek bijeenkomsten georganiseerd, waar zo’n tien tot vijftien gemeenteleden met elkaar in gesprek gaan over een bepaald onderwerp.

Met Kerst en Pasen worden normaal gesproken in Zorgcentrum Sint Jan in Uden samen met onze rooms-katholieke broeders en zusters bijeenkomsten georganiseerd waar alle bewoners  welkom zijn.
Ook wordt regelmatig in Sint Jan het Heilig Avondmaal gevierd in een korte huisdienst.

Bloemengroet

Wekelijks brengen we vanuit de kerkdienst een bloemengroet namens de Protestantse gemeente Uden-Veghel. Die gaat naar iemand in de gemeente die een gebaar van steun kan gebruiken. Met een groet of tekst van de voorganger erbij.
Een warm gebaar van medeleven en bemoediging.

Maar misschien denk je weleens: Het zou fijn zijn als die mevrouw of meneer eens een bloemetje van de kerk zou krijgen? Wegens ziekte of wat voor reden dan ook. Geef het even aan ons door en wij zorgen er voor.
Gerrie van Andel – tel. 0413 35 02 39 of Gé Langerhuizen – tel. 0413 26 32 30.

Contactcirkel Rode Kruis Brabant-Noord

Heb je weinig contact met je omgeving en ben je bang dat als er iets gebeurt, je niemand kunt bereiken of niemand het opmerkt?
Wil je nog zoveel mogelijk zelfstandig zijn maar vind je het wel prettig als iemand elke dag even controleert of alles oké bij je is?
Dan is de contactcirkel wellicht een vorm van hulpverlening die passend is.
Er bestaan verschillende contactcirkels in het Rode Kruis district Brabant-Noord.

Hoe werkt het?

De deelnemer wordt elke dag gebeld om te vragen of alles goed gaat. Een snelle check.
Voorbeeld: De Rode Kruis vrijwilliger start de belronde om 9.00u en belt deelnemer 1, deelnemer 1 belt deelnemer 2 enzovoorts.
De laatste deelnemer belt de Rode Kruis vrijwilliger om door te geven dat de cirkel voor die dag rond is.
Wanneer een deelnemer niet te bereiken is, dan zal er contact opgenomen worden met de contactpersoon om een kijkje te gaan nemen.

Deelnemer worden van de contactcirkel?

Wil je graag deelnemen aan een contactcirkel in district Brabant-Noord?
Neem dan contact met ons op via: brabantnoord@rodekruis.nl of telefonisch via 085 06 45 749.

Laatste nieuws uit de kerk

Fietstocht PCOB

Fietstocht PCOB

Hierbij een berichtje over een activiteit van de PCOB Maashorst: Dinsdag 30 mei gaan we een middag fietsen. De fietstocht begint bij de Samen op Weg kerk aan de Schepenhoek 157. We willen om uiterlijk 14.00 uur gaan starten dus graag aanwezig om 13.30 uur. De...

Lees meer
Samen aan Tafel in mei

Samen aan Tafel in mei

Samen aan Tafel – 26 mei 2023 Vrijdag 26 mei gaan we weer samen eten. De koks gaan dit keer Zuid-Afrikaans koken. Meld je aan via de website: klik hier of per email naar samenaantafel@sowkerk-uv.nl. Je kunt je ook telefonisch opgeven bij Janny Appeldoorn (tel. 0413...

Lees meer
Bericht van overlijden mw Gonny Wielick

Bericht van overlijden mw Gonny Wielick

Op vrijdag 12 mei 2023 overleed mevrouw Gonny Corrie Wielick-de Wit, in de leeftijd van 90 jaar, echtgenote van de heer Bob Wielick. De afscheidsdienst zal gehouden worden op woensdag 17 mei om 14.00 uur op Natuurbegraafplaats Maashorst, Franse Baan 2 in Schaijk. Meer...

Lees meer
Share This