Pastoraat

Pastoraat betekent dat we in de kerk met elkaar omgaan als zusters en broeders in onze Heer. Door naar elkaar om te zien in liefde, zorg en aandacht. Door met elkaar mee te leven in lief en leed. En zo met elkaar een goede, hechte en levende gemeenschap op te bouwen.

In het pastoraat heeft ieder gemeentelid dus een taak. Om die taak goed te kunnen vervullen heeft de kerkenraad een team Pastoraat benoemd. Die neemt initiatieven, maakt plannen, en adviseert de kerkenraad over heel het pastorale werk.

Veel uitvoerend werk wordt gedaan door twee Contactgroepen Pastoraat: één in Uden en één in Veghel. Die organiseren bijvoorbeeld het bezoekwerk aan nieuw-ingekomenen, zieken, ouderen, en in het algemeen: wie aandacht nodig heeft.

Met elkaar proberen we zo te werken aan een gemeente die een echte gemeenschap is, waarin mensen naar elkaar omzien. Daartoe weten we ons geroepen door onze Heer, de Goede Herder voor zijn kudde.

Heb je een vraag voor het Pastoraat?

Pastorale Contactgroep

Uden

Mw. G. Langerhuizen

tel. 0413 26 32 30

Ouderling Pastoraat

Mw. Marian Metselaar

tel. 06 22 485 534

Pastorale Contactgroep

Veghel

Mw. Carla Glaser

tel. 0413 36 40 24

Elk jaar worden er in Uden en in Veghel huiskameravonden georganiseerd, waar zo’n tien tot vijftien gemeenteleden met elkaar in gesprek gaan over een bepaald onderwerp. In maart 2020 konden deze avonden niet doorgaan door de pandemie en ook voor 2021 zijn deze avonden geannuleerd. In plaats daarvan zijn er Goed Gesprek bijeenkomsten gepland en georganiseerd, om toch de onderlinge verbondenheid te bevorderen.

In het voorjaar van 2021 is ds Marcel Zijlstra gestart met een belcircuit. Een aantal vrijwilligers belt regelmatig gemeenteleden om het contact te bevorderen.

Met Kerst en Pasen worden normaal gesproken in Zorgcentrum St. Jan in Uden samen met onze rooms-katholieke broeders en zusters bijeenkomsten georganiseerd waar alle bewoners  welkom zijn. Ook wordt in St. Jan 6x in het jaar het Heilig Avondmaal gevierd in een korte huisdienst.

Elke zondag, na de kerkdienst, worden de bloemen uit de kerk gebracht als groet van de gemeente bij één van de leden.

Wie graag bezoek wil hebben van de kerk kan dat aangeven; een aantal vrijwilligers staat daarvoor klaar.

Laatste nieuws uit de kerk

Samen aan Tafel 7 oktober

Samen aan Tafel 7 oktober

vrijdag 7 oktober 2022 Vrijdag 7 oktober a.s. gaan we weer samen eten. Onze koks Pleuntje, Dini, Henk en Saskia gaan dan Italiaanse gerechten maken. Wie houdt daar nou niet van?We zien jullie, van jong tot oud, dan ook graag komen. Meld je aan via de website: klik...

Lees meer
Samen aan Tafel uitgesteld naar 7 oktober

Samen aan Tafel uitgesteld naar 7 oktober

LET OP: Samen aan Tafel 30 september 2022 gaat niet door! Vrijdag 30 september a.s. stond er weer een Samen aan Tafel bijeenkomst gepland.Echter, die dag is de kerk niet voor ons beschikbaar i.v.m. een uitvaart. Daarom verplaatsen we deze maaltijd naar vrijdag 7...

Lees meer
Op Adem in september

Op Adem in september

Op Adem… 21 september Wij komen weer bij elkaar voor een moment van rust.Een moment om OP ADEM te komen. We laten ons inspireren door mooie muziek, teksten en stilte. Jullie zijn welkom op:Datum: woensdag 21 september.Plaats: Kerkelijk Centrum, Schepenhoek 157,...

Lees meer
Share This