Van Peterine ontvingen we een volgende verhaal over hun leven in Hoogeveen:

Bericht uit Hoogeveen

Voor het geval dat u het nog niet weet, wij hebben een kat, zo’n je weet wel kater. Hij heet Skippy en Skippy verhuisde mee naar Hoogeveen.

Het arme beest moest ongeveer drie weken binnen blijven om te wennen. Dit vonden we zielig, dus zijn we gaan wandelen. Aan een tuigje de tuin in en de wijk door. Naar drie weken mocht hij alleen op stap. De buren twee huizen verderop hebben ook een je weet wel kater. Veel groter en dikker dan onze Skippy, ik noem hem “Dik Trom”.  Ik weet niet hoe die heet. Dat wordt vechten dachten we. Maar gelukkig, ze kunnen goed met elkaar. Rennen achter elkaar aan, delen af en toe eens een tik uit, rollebollen over het gras. Het lijkt erop dat er een vriendschappelijke band ontstaat tussen “Dik Trom” en onze Skippy. De eerste muizen zijn ook alweer naar binnen gebracht. Van de week kropen Dick en ik over de grond om een nog levende muis te redden. Nadat we hem hadden gevangen liet Dick hem buiten vrij. De kat keek verlangend achter het raam toe. Helaas vond ik het muisje de volgende morgen dood in de tuin.

Vanmorgen heb ik de laatste hand gelegd aan het regelen van onze reis naar China. Ik dacht eerst dat kan ik zelf wel, een vliegtuig boeken via Skyscanner. Maar ik zag zoveel mogelijkheden dat ik niet meer wist wat ik moest doen. Dus de hulp ingeroepen van onze reisorganisatie “Lotus tours” van vorig jaar. Ja, ik maak een beetje reclame voor ze, want ze helpen ons telkens fantastisch.

Het plan is dat we op woensdag 24 Juli vertrekken. We vliegen naar Shanghai, daar nemen we de trein naar Hefei. In Hefei woont Chun haar zus. De familie zal ons opwachten bij het treinstation. Ik denk dat we daar ongeveer om 16.00 uur zijn, Chinese tijd. In China is het zes uur later. De volgende dag (vrijdag) bezoeken we de grootvader. Die hebben we vorig jaar ook gezien. Hij verlangt er erg naar om zijn kleindochter weer te ontmoeten. Grootvader van vaders kant is een belangrijke figuur in een Chinese familie. Op zaterdag gaan we naar de stad Tongling. Daar maken we kennis met de familie van Chun haar moeder. Vorig jaar zijn we daar niet aan toegekomen. Toen ontmoetten we alleen een broer van haar moeder, Chun haar oom. Een bijzonder expressief en dynamisch type. We zijn reuze benieuwd naar de rest van de ooms, tantes, neven en nichten. Op zondag gaat Chun een fotoshoot doen in traditionele kleding met haar zus. Dat gaat maar liefst zes uur duren. Dick en ik hebben vriendelijk bedankt voor de eer om daarbij aanwezig te zijn. De volgende dag reizen we naar Wuhu daar wonen haar ouders. Hefei, Tongling en Wuhu zijn steden die voor Chinese begrippen dicht bij elkaar liggen.

Dinsdagmiddag nemen we de trein weer terug naar Shanghai. ’s Avonds hopen we nog een glimp van deze enorme stad op te mogen vangen. De volgende dag vliegen we via Parijs weer naar Amsterdam waar we halftien ’s avonds aankomen. Dan nog de trein terug naar Hoogeveen. We hopen niet dat we vervolgens bij thuiskomst het loodje leggen……… J

De rest van de vakantie hebben we tijd om bij te komen. We hopen nog anderhalve week te kunnen gaan kamperen in de buurt van Tilburg, waar Shi woont. Zij heeft een reis gemaakt naar de Balkan en we kunnen niet wachten natuurlijk om haar dan weer te zien.

Hoe gaat het verder in Hoogeveen? Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog steeds moet wennen. Vanmiddag was ik in de bibliotheek, een hele mooie. Wanneer ik naar huis fiets verlang ik echter naar Uden. Naar de bibliotheek daar en naar mijn vertrouwde fietstocht van de bieb naar huis.

Verder ga ik natuurlijk ook leuke dingen doen. Ga de jongeren helpen met een expressief moment in de jeugddienst. Samen met een kerkelijk werkster gaan we een vrouwen gespreksgroep opzetten. En ik laat regelmatig mijn visitekaartjes her en der vallen. Want het vertellen van verhalen is toch iets dat ik het liefste doe.

Dan nog even iets heel anders. In Uden hadden we altijd vloerbedekking. Nu hebben we laminaat. Nooit geweten dat er zo veel stof op een vloer ligt. Dat zie je niet op vloerbedekking. Ik ben niet zo’n poets en stofzuigen deed ik niet vaak. Maar tegenwoordig ga ik door het huis met een grote swiffer. Met een paar soepele bewegingen heb ik een schone vloer. En echt, ik doe dat (bijna) elke dag!

Hartelijke groet, ook namens Dick,
Peterine

Share This