Vanavond, iets na acht uur (ca 20.10 uur) wordt ds Henk Veltkamp geïnterviewd in het radioprogramma ‘De 55-Plus show’ van Omroep Meijerij. De uitzending begint om 20 uur.
Dit i.v.m. zijn presentatie op 9 april met als thema ‘Dood Gewoon’, zie aankondiging hieronder.

Het interview is te beluisteren via internet: Omroep Meierij, klik hier.

Heb je het gemist? Het programma is  terug te luisteren op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVmLDWQ0V-NKe_kOLmU9HbA

============================================

De Seniorengroep Veghel organiseert op dinsdagmiddag 9 april (14.00-16.00 uur), een lezing door Henk Veltkamp, naar aanleiding van zijn laatstverschenen boek ‘Dichtbij de Horizon’.

Het onderwerp van de lezing is: ‘Dood gewoon’. 

Dood gewoon?

De meeste mensen praten liever over het leven dan over de dood. Toch is volgens de auteur Henk Veltkamp in zijn laatstverschenen boek Dichtbij de horizon’, de  kunst van het sterven niets anders dan de kunst om te leven. De dood is tenslotte de enige zekerheid in het leven. Wat doet dat met ons? Hoe bereiden we ons daarop voor? En hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?

Henk Veltkamp, onze voormalige predikant in Veghel, werkte zeventien jaar als geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Hij begeleidde mensen die niet lang meer te leven hadden. Beeldend omschrijft Veltkamp het levenseinde als een deur die voor altijd dichtgaat. Aandacht wordt o.a. besteed aan praktische en psychologische aspecten van het sterven.
Al met al een interessant onderwerp en alleszins de moeite waard om de lezing bij te wonen!!

Wij hopen u te mogen begroeten. Vooraf en in de pauze schenken we koffie en thee. Voor de kosten vragen we een bijdrage van € 2,50 p.p..

Bestuur Seniorengroep

Plaats: ‘de Schakel’, achter de Protestantse kerk aan de Hoofdstraat te Veghel

Share This