22 november a.s.:

René Grotenhuis spreekt over zijn nieuwste boek Van macht ontdaan.

René Grotenhuis is theoloog en voormalig directeur van Cordaid, de medefinancieringsorganisatie van de rooms-katholieke familie, naast ICCO (protestants), NOVIB (algemeen) en HIVOS (humanistisch). Grotenhuis reisde de hele wereld rond en zag lief en leed in een wereldkerk met grote veelkleurigheid.

In Nederland ziet hij de afkalving van de kerk. Grotenhuis: we zitten hier in een proces van rouwverwerking en van loslaten. De fase van de aanvaarding hebben we nog niet bereikt. Vanuit zijn brede ervaring adviseert hij: accepteer het zoals Christus, die zich niet krampachtig heeft vastgehouden aan zijn afkomst, maar zich helemaal heeft ondergedompeld tussen de mensen.

Grotenhuis schetst een weg naar geluk en zinvol leven. De kerk is relevant voor de samenleving omdat zij een contragewicht kan zijn tegen de neoliberale samenleving. De mens is geen radertje in een machinerie, maar wordt in persoon door God omarmd.

Tegen kerkmensen die bezig zijn met de statistieken zegt Grotenhuis: God kan niet tellen. Het doet Hem wel groot verdriet als Hij zijn genade niet goed kwijt kan. Voor God telt geen kwantiteit maar kwaliteit.

Abdij van Berne om 19.30 uur

Toegang gratis, mandje bij de uitgang

Graag opgave: [email protected] 

Abonneer je!

Abonneer je op de laatste berichten en krijg deze automatisch per e-mail toegestuurd!

Volg ons

Share This