Bijeenkomst op dinsdag, 12 november 2019, 14.00 uur

BESLOTEN en TOCH OPEN?!

Ditmaal stellen wij u in de gelegenheid een bezoek te brengen aan het klooster van de Zusters Franciscanessen te Veghel. Een unieke gelegenheid om eens achter die grote deur – de toegang tot dit klooster aan de Deken van Miertstraat – te kijken.

De Zusters Franciscanessen waren zichtbaar in het onderwijs, de zorg en in de aandacht voor de minder bevoorrechten. Naast hun publieke functies leefden zij een besloten bestaan in het klooster. Dit bestaan wordt nu deels voor ons geopend; een unieke kans om hier kennis mee te maken!!

Na een welkomstwoord en inleiding, onder het genot van een kopje koffie of thee, begint de rondleiding. Hier zult u kennis maken met het inwendige deel van het klooster, beelden in de hal, de gang naar de kapel en binnenplaats. Deze binnenplaats, in feite een binnentuin, is alleen al een bezoek waard.

In de Kapel vinden nog steeds gebedsdiensten plaats. Ook hier prachtige beeldhouwwerken, schilderingen op het altaar en niet in de laatste plaats de fantastische glas-in-lood ramen. Ook duidelijke sporen van de oorlogshandelingen zijn zichtbaar.

Het Bestuur van de Seniorengroep Veghel nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij dit bezoek en rondleiding op:

  • Dinsdag, 12 november a.s., tussen 14.00 uur en ± 16.00 uur.
  • We komen om circa 13.45 uur samen bij de ingang/receptie van het klooster aan de Deken van Mierstraat 8.

Wij hopen u te mogen begroeten. Voor de kosten vragen we een kleine bijdrage van € 2,50 per persoon. Introducés zijn welkom.

Met vriendelijke groet
Bestuur Seniorengroep

Gerrie van Andel, Pieter Butz, Rien Wadners

Share This