Vredesorganisatie PAX , met hun motto: VREDE. Wie durft?,  organiseert in de week van 16 t/m 24 september weer de VREDESWEEK. Het thema is dit jaar: de kracht van de verbeelding.

VREDE: samen mogelijk maken  is het thema van de viering die het koor MISTRAL verzorgt in de kapel op 17 september a.s. Zij hebben hiervoor contact gezocht met kinderen van een groep 7 van een basisschool.  Aanvang: 10.00 uur.

De werkgroep meditatie en bezinning van de kapelgemeenschap Ter Linde organiseert in samenwerking met PAX een VREDESDAG op zaterdag 23 september a.s.

In de ochtend is er een VREDESWANDELING, van en voor vrede, u kunt zonder aanmelding meelopen tussen 9.30 en 12.00 uur. De burgemeester loopt ook met ons mee vanaf de Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein 44. De wandeling voert ons langs 4 van de verschillende geloofsgemeenschappen in Uden waar we welkom worden geheten door voorgangers die de wandelaars kort toespreken rond het thema: de kracht van de verbeelding.

Om 10.00 uur komt de stoet aan bij de Protestantse kerk, waar wij kunnen aansluiten voor de verder tocht. 

Na het nuttigen van de zelf meegebrachte lunch [koffie en thee zijn verkrijgbaar] volgt van 12.30 tot 14.00 uur het MIDDAGPROGRAMMA dat gevuld is rond het thema VREDE met muziek, enkele meditatieve teksten en een lezing van een PAXmedewerker.

Mevr. Selma van Oostwaard is cultureel antropoloog en programmamedewerker humanitaire ontwapening bij PAX.  In de loop der jaren is zij zich steeds meer bezig gaan houden met vrede- en veiligheidsvraagstukken. Zij werkt veel samen met jongeren van over de hele wereld die zich willen inzetten voor vrede en ontwapening. Op 23 september gaat ze in op de kern van het vredeswerk anno 2017: hoe is het om in deze roerige tijden te werken aan thema’s als vrede, veiligheid en ontwapening? En hoe gebruikt zij de kracht van de verbeelding in haar dagelijkse werkzaamheden, waaronder het taaie werk met diplomaten, ambassadeurs en Nederlandse politici? Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen.

U kunt beide dagdelen ook afzonderlijk bezoeken en er zijn geen kosten aan verbonden.

Verdere informatie kunt u vinden op: www.kapelgemeenschap.nl.

Share This