HEMELVAARTSDAG

We vieren dit jaar Hemelvaart vanuit de kerk in Uden, via de beamer in de kerk. De viering wordt gevolgd via Kerkdienstgemist PG Oss
En indien de weergoden ons goed gezind zijn, drinken we na de dienst koffie!

Hoe is dit initiatief tot stand gekomen?

Vanuit de Samenwerkende Gemeenten in de regio Noord-Oost Brabant is het initiatief ontstaan om ondanks corona toch een viering te verzorgen. De viering kan in alle gemeenten in de regio meegevierd worden in het eigen kerkgebouw. De dienst wordt dan vooraf opgenomen en via de beamer uitgezonden.
Ook onze gemeente draagt via vooraf opgenomen activiteiten bij aan een interessante inhoud, zoals orgelspel van onze organist Dick Boerefijn in de kerk in Veghel en een interview met een opa, oma, dochter en wellicht ook kleinkinderen over het thema Hemelvaart; Wat betekent Hemelvaart nou eigenlijk nog anno 2021? 
Wie de opa en oma, kind en kleinkinderen zijn?? Je ziet het de 13e mei.

We kunnen dan weer met 30 mensen in de kerk terecht, zoals we dat ook zondag 2 mei gedaan hebben. Achteraf drinken we, indien de weersomstandigheden goed zijn, koffie. We houden ons aan bekende richtlijnen: we houden 1,5 m afstand, we dragen – behalve tijdens de koffie – een mondkapje en we desinfecteren de handen.

We respecteren de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van de landelijke kerk. Dat betekent dat aanmelden voor deze viering verplicht is.

Aanmelden vóór dinsdagavond 11 mei 22.00 uur, via de website. Daar vind je informatie over de dienst en een aanmeldformulier. Als je dat invult krijg je per email een bevestiging van je verzoek.
Op Hemelvaartsdag krijg je bij binnenkomst in de kerk een stoelnummer dat correspondeert met de stoel in de kerk.

Klik hier om aan te melden.
Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Bel dan 06 11 128 868 (Ria).

Share This